Training schrijven op B1-niveau

In de training ‘schrijven op B1-niveau’ leren we je waar je op moet letten om begrijpelijk te schrijven. Hoe verplaats je je in je doelgroep? We werken met voorbeelden vanuit jouw organisatie, zodat medewerkers direct met herkenbare voorbeelden aan de slag kunnen. Je gaat naar huis met een checklist en volop inspiratie en alertheid om op het juiste niveau te schrijven.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Schrijven voor je doelgroep, dat is soms best lastig. Want jouw ‘vakjargon’ is niet voor iedereen direct duidelijk. Voorkom ruis op de lijn! Daarom geven we graag trainingen om te kunnen schrijven voor elke doelgroep. Steeds vaker stellen opdrachtgevers zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars etc. eisen aan de communicatie met bijvoorbeeld bewoners (van een wijk, complex, etc.). Daarbij is het schrijven op B1-niveau vaak belangrijk. Immers, als je mensen niet met de juiste taal benadert, verlies je de aandacht. Met alle gevolgen van dien. Hoe schrijf je een direct duidelijke mailing voor bewoners of hoe informeer je een complete wijk over de voortgang van een bouw-, verduurzamings- of renovatieproject?

Je gaat als team (maximaal acht personen) aan de slag. Met tips en trucs leren we je op B1-niveau te schrijven. Oefen ter plekke om je eigen teksten te verbeteren.  

Voor wie

Deze training is er voor o.a. bewonersconsulenten, uitvoerders, klantmanagers, etc. Kortom, voor iedereen die met een brede doelgroep moet communiceren.

Praktisch

De training ‘schrijven op B1-niveau’ organiseren we incompany. We maken daarbij uitsluitend gebruik van teksten van jouw organisatie.

Extra informatie

Maximaal acht deelnemers.
Prijs: op aanvraag.
Duur: maximaal twee dagdelen
Locatie: we leveren deze training op elke gewenste locatie